Word Stroomversneller

Stroomversnellers is een netwerk voor enthousiaste (WO, HBO en MBO) studenten in water- of maritieme opleiding en voor studenten uit andere opleidingen met een grote interesse in de water- en maritieme sector. Binnen dit netwerk kun je uitgebreid kennismaken met de water- en maritieme sector via inspirerende excursies, cases of bijeenkomsten. Daarnaast kun je met collega-Stroomversnellers trainingen en workshops in persoonlijke ontwikkeling volgen.

Onderzoek waar jij mogelijk zou willen werken:
Voor veel studenten is een baan zoeken na de studie een nieuwe ervaring. De belangrijkste vraag, ‘Waar wil ik werken?’, is vaak ook de moeilijkste. Zit je nu in de watersector, dan krijg je als Stroomversneller de kans om een kijkje in de keuken te nemen bij verschillende bedrijven die wel eens goed bij jouw profiel aan zouden kunnen sluiten. Zo zijn er (online) excursies geweest naar onder andere KWR (watergebruik onderzoek), Deltares (delta onderzoek en consultancy) en Damen (scheepswerfbedrijf). Op deze manier ontdek je nieuwe leuke werkgevers en kun je meteen een eerste indicatie krijgen.

Maak deel uit van een groep enthousiaste studenten die dezelfde interesse delen:
De Stroomversnellers is leuke, groeiende groep van studenten die net een stapje extra willen zetten in hun water gerelateerde studie, zonder dat ze meteen vast willen zitten aan een heel programma. Je komt in aanraking met ambitieuze studenten die nuttig kunnen zijn voor netwerken (LinkedIn), maar ook vrienden maken en ervaringen uitwisselen zullen niet ontbreken.

Maak gebruik van het aantrekkelijke aanbod van excursies, trainingen en andere activiteiten:
Naast de al genoemde bedrijfsexcursies, zijn er ook informatieve excursies, zoals naar de Markerwadden en de Afsluitdijk, die aangeboden worden. Ook zijn er trainingen te volgen om skills te verbeteren. Denk hierbij aan effectief samenwerken en presentaties geven. Daarnaast zijn er ook soms activiteiten die niet in deze groepen vallen, maar daarom niet minder leuk zijn. Zo zijn er verschillende interviews met experts geweest, maar kun je in enkele gevallen ook mee naar een water gerelateerde dag en doe we ook af en toe een sociale activiteit.

Al met al meer dan voldoende redenen om het formulier hieronder in te vullen om je aan te melden als stroomversneller!! Mocht je nou toch nog vragen hebben, dan kun je mailen naar info@destroomversnellers.nl. Hopelijk zien we je snel!

Meld je aan