Aanmeldprocedure

De aanmeldingen zijn nu gesloten, maar gaan weer open in mei!

Aanmelden als Stroomversneller kan altijd. Dat is een makkelijke manier om op de hoogte te blijven van activiteiten, selectiedata en meer!

Word Waterambassadeur

Naast de Stroomversnellers kun je ook een actieve mee-organiserende rol pakken als Waterambassadeur. Waterambassadeurs geven mede vorm aan het programma, organiseren zich onderling in commissies, onderhouden contacten met bedrijven en organiseren mede educatie-activiteiten voor jongeren doelgroepen. Ook bezoeken zij congressen en helpen zij mee op water evenementen. Dit alles in samenwerking met de partners uit de water en maritieme sector, de organisatie achter De Stroomversnellers.

Het is een eenjarige programma, met de mogelijkheid om het een jaar te verlengen. Gemiddeld ben je ongeveer 2 uur per week bezig en daarvoor ontvang je een vergoeding. Tijden en activiteiten zijn flexibel in te delen! Er wordt rekening gehouden met stages, tentamens etc., dus maak je geen zorgen dat het niet te combineren is als jouw studie een drukke periode ingaat. Lijkt je dit leuk? Meld je dan onderaan de pagina aan!

Commissies:
Er zijn 3 commissies binnen de Waterambassadeurs en de meeste Waterambassadeurs zijn aangesloten bij 1 of meerdere van deze commissies. De activiteiten commissie organiseert de activiteiten voor zowel de Waterambassadeurs als de Stroomversnellers. De educatie commissie maakt plannen en materiaal voor gastlessen en andere presentaties/proefjes op basis- en middelbare scholen. De werving commissie is verantwoordelijk voor de bekendheid van de Waterambassadeurs. Zij mede onderhouden deze site, verzorgen de social media posts en houden de andere Waterambassadeurs up to date met de gebeurtenissen binnen de groep.

Programmavoorbeeld:
Om jullie een voorbeeld te geven hoe de invulling bij de Waterambassadeurs eruit kan zien, zijn hier 2 voorbeelden:

Pepijn, 2e jaars Master Earth, Surface and Water aan Utrecht University:
Ik ben onderdeel van zowel de educatie commissie als de wervingscommissie. Ik heb elke 2 weken een vergadering van beide commissies die tussen een half uur en een uur duren. Afhankelijk van projecten die ik voor de commissies doe, heb ik werkoverleggen/sessies om aan het project te werken. Zo help ik mee met deze website, denk ik mee met nieuwe elementen voor gastlessen en werk ik mee aan het profielwerkstukinitiatief. Daarnaast probeer ik naar zoveel mogelijk activiteiten te gaan. Dit bepaal ik altijd op basis van het tijdstip en de werkdruk van mijn studie. Zo ben ik naar enkele trainingen geweest en ben ik bijvoorbeeld mee geweest naar de Markerwadden. Vorig jaar heb ik ook de Sea Sight Summit bijgewoond. Ik werk hiernaast nog en samen met de studie is dit goed te combineren als je jouw uren voor dit programma laat meebewegen met jouw studie/werkschema. Daardoor was voor mij de ca. 200 uur in het jaar goed te doen.

Esma, student Civiele Techniek aan de Haagse Hogeschool
Tijdens mijn ambassadeurschap ben ik onderdeel van zowel de educatie commissie als de activiteitencommissie. Ik heb er voor gekozen om zelf wat actiever te zijn in de activiteitencommissie en waar kan ook met de educatie mee te doen.
Met de activiteiten commissie hebben wij elke twee weken een vergadering. Wij praten elkaar dan onder andere bij over hoe het gaat, wat er op het programma staat en welke evenementen wij kunnen gaan organiseren. Tijdens het vergaderen ontstaan er taken die je samen met andere ambassadeurs gaat uitvoeren. Zo ben ik momenteel bezig met het organiseren van een evenement met Rijkswaterstaat over de afsluitdijk. Hierbij onderhoud ik het contact samen met nog twee betrokken ambassadeurs en zorgen wij ervoor dat er een fantastisch programma klaar staat.
Door Corona is nu alles helaas online waardoor het anders organiseren is. Alle evenementen zijn nu dus gebaseerd om zoom/teams events. Als het weer kan hoop ik weer fysieke excursies te kunnen organiseren naar bedrijven en organisaties.
Afgelopen zomer heb ik een excursie naar de Marker Wadden met de ambassadeurs en stroomversnellers georganiseerd. Ook heb ik trainingen bijgewoond zoals, zakelijk flirten. Dit zijn waardevolle trainingen waar je veel van opsteekt. Als ambassadeur kan je je ook inzetten bij Girlsday, Wereld Waterdag waarbij je met kinderen proefjes doet en ze laat kennis maken met de watersector en waterbewustzijn. Het blijft fantastisch om al die evenementen bij te wonen en de enthousiaste medestudenten en kinderen te zien.
Het ambassadeurschap is goed te combineren met de studie. Je kan zelf je tijd inplannen en het combineren met werk en je studie.