Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ocean & North Sea Summit

14 juni 2023 - 15 juni 2023

Containerschepen stoten minder CO2 uit doordat scheepvaart routes geoptimaliseerd worden door data van zeilwedstrijdboten. Een zeilwedstrijdschip is een ‘nat laboratorium’ waar wereldse dilemma’s getest, gescreend en verbeterd kunnen worden. Door meer kennis over slaapritmes verbetert het werkritme van een offshore crew op platformen. Op de oceaan worden aan boord tijdens een wedstrijd onder extreme omstandigheden stress niveaus gemeten. Extremiteiten versnellen het onderzoek. Ook de gezondheid van de oceanen worden gecheckt door het doen van waterproeven aan boord. En er is meer. Bekijk de wereld van het leven op de oceaan en Noordzee door de ogen van een sporter.

 

Pressure cooker
De aanleiding voor de Ocean & North Sea Summit op 14 juni 2023 in Den Haag is de stop-over van The Ocean Race. De zeilrace is een spectaculaire wedstrijd rond de wereld. Naast het teamwork en de prestige van de sport worden ook maatschappelijke uitdagingen gekoppeld aan het programma. Nederland heeft een lange geschiedenis in deze race en in de zeilsport. De teams worden steeds vaker en beter ondersteund door onderzoekcentra en bedrijven. De zeilsport brengt ook steeds meer antwoorden en oplossingen naar de wal. Zo zal tijdens de Oceaan & North Sea Summit onder meer aandacht zijn voor kennis over vliegende schepen. Steeds vaker is sport een testcase voor het vergaren van kennis voor onze maatschappij.
 
Peak performance
Tijdens de Ocean & North Sea Summit 2023 worden resultaten en een tussentijdse stand van zaken over programma’s en watersport gerelateerde vraagstukken gedeeld door de gehele innovatie helix; overheid, wetenschap, opleidingen en bedrijven. Nederland staat wereldwijd bekend als innovatieve partner op het gebied van onder meer water en scheepvaart. We vragen dan ook een peak performance van alle deelnemers tijdens de Ocean & North Sea Summit 2023. Dit is een uniek moment in een sportieve en leergierige omgeving met verhalen van waanzinnige sporthelden.
 
Programma
Het event wordt gehouden op woensdag 14 juni in Scheveningen. Je kunt de hele dag deelnemen, ook deelname aan alleen de ochtend- of middagsessies is mogelijk. De onderwerpen zijn: de energie transitie, veiligheid, data science, biodiversiteit en schone oceanen. Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat, zal de Ocean & North Sea Summit openen, en een van de keynote speakers is Saskia Jaarsma van Tennet. Uiteraard spreken ook de zeilhelden van onder meer het Nederlandse team JaJo. Breakout sessies worden onder meer geleid door Deltares, Marin, Koninklijke Marine, Digishape en het Sailing Innovation Centre.

 

Save the date
Aanmelden voor deze activiteit kan t/m vrijdag 8 juni via www.OceanNorthsea.nl.

 

De Stroomversnellers

Wij zoeken minimaal 4 stroomversnellers die de samenvatting willen schrijven voor de break-out sessies. Je kan er twee op een dag volgen en uiteraard zullen we naar de persoonlijke keuze kijken.

Twee break-out sessies zijn Engelstalig en vooralsnog de anderen in het Nederlands. Daarnaast vragen we je om opvallende quotes of wetenswaardigheden van de plenaire sessies te noteren. Voor een goede samenvatting kunnen we een vergoeding van €100,- uitkeren.

 

Ben jij een stroomversneller en zou jij hier graag een bijdrage in leveren? Stuur dan een mail met jouw motivatie naar info@destroomversnellers.nl

Gegevens

Begin:
14 juni 2023
Einde:
15 juni 2023
Evenement Categorie:
Site:
https://oceannorthsea.nl/

Locatie

World Forum – Den Haag
Churchillplein 10
Den Haag, Zuid-Holland 2517JW Nederland