Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jong en Oud in Hydrologie (JOH) met Kees Maas: Grasduinen in de oude Stromingen

19 oktober / 6:30 pm - 10:00 pm

Studenten en starters opgelet!

Op woensdagavond 19 oktober 2022 wordt er na lange tijd weer een Jong en Oud in de Hydrologie (JOH) bijeenkomst georganiseerd. Dit event is speciaal bedoeld voor studenten en starters. Tijdens een JOH bijeenkomst vertellen senior-hydrologen, waarvan iedereen de naam kent (behalve de jonge generatie 😉), over hun bijdrage aan de hydrologie. Het event wordt bij een bedrijf georganiseerd. Deze keer zal senior-hydroloog Kees Maas vertellen over zijn werk en zal de bijeenkomst worden gehost door Artesia, een hydrologisch adviesbureau in Schoonhoven. Het belooft een interessante en leuke avond te worden. Meld je GRATIS aan via de website (https://www.nhv.nu/activiteit/studenten-en-starters-opgelet-jong-en-oud-in-de-hydrologie-joh-is-terug/)!

Programma

De voordracht van Kees zal plaatsvinden in het gezelligste theater van Nederland: het “Arto Theater” in Schoonhoven (https://artotheater.nl/). Daarna wandelen we langs de Lek en door het historische centrum van Schoonhoven naar Artesia, gevestigd in een oude zilverfabriek (Korte Weistraat 12). Tijdens de borrel delen de hydrologen van Artesia hun ervaringen binnen het hydrologische werkveld.

 

18.30 Inloop

19.00 Welkomstpraatje NHV en Artesia

19.15 “Grasduinen in de oude Stromingen” – Kees Maas

20.30 Stadswandeling Schoonhoven, borrel bij Artesia en presentatie “afgestudeerd, wat nu?”

22.00 Einde

 

Route

Met de auto: parkeren op het Doelenplein, vervolgens is het enkele minuten lopen naar het theater.

Openbaar vervoer: Schoonhoven is bereikbaar met het OV. Vanaf Rotterdam (Capelsebrug, 27 min.), Gouda CS (26 min.)  en Utrecht CS (48 min.) rijden regelmatig bussen. Vanaf de bushalte Schoonhoven Noord is het enkele minuten lopen naar het theater.

 

Kees Maas (1947) is een gepensioneerde geohydroloog, die in zijn werkzame leven publiceerde in verschillende Nederlandse en buitenlandse vaktijdschriften. Hij is een exponent van de “analytische school”, die het gedrag van grondwater liever beschrijft met wiskundige formules dan met numerieke modellen. Ook voor de NHV is Kees Maas van betekenis geweest. Hij is namelijk tien jaar bestuurslid geweest en was medeoprichter van het hydrologische tijdschrift Stromingen. Gedurende de eerste negen jaar van het tijdschrift was Kees Maas voorzitter van de redactie. Tijdens deze bijeenkomst zal hij aan de hand van de oude jaargangen van Stromingen ingaan op zijn eigen bijdragen aan de hydrologie. Gezien zijn achtergrond zal dit gepaard gaan met veel toegepaste wiskunde, maar ook een stukje zonder formules over de merkwaardige geschiedenis van de opkomst en bijna-ondergang van de geohydrologie in Nederland. Hoe kwam het dat Nederland erin slaagde om lange tijd internationaal voorop te lopen en hoe kwam het dat het vak plotseling van de universiteiten dreigde te verdwijnen? Op onze website vind je een uitgebreide CV van Kees Maas (https://www.nhv.nu/activiteit/studenten-en-starters-opgelet-jong-en-oud-in-de-hydrologie-joh-is-terug/).

 

Artesia is een hydrologisch adviesbureau in Schoonhoven. Het bedrijf adviseert drinkwaterbedrijven, waterschappen en andere partijen over hydrologische vraagstukken. Het bedrijf is gespecialiseerd in de analyse van data van het grondwater, in de vorm van metingen en maatwerk-modellen.

 

Voor meer informatie en aanmelden kijk op de website.