Vereniging van Waterbouwers

De Vereniging van Waterbouwers is een moderne werkgevers- en ondernemersorganisatie voor aannemers en dienstverleners in de waterbouw. De Vereniging van Waterbouwers telt in totaal circa 90 leden. Zowel grote internationaal opererende bedrijven als middelgrote tot zelfs éénpitters zijn lid van de vereniging. Met het organiseren van inhoudelijke activiteiten, het delen van kennis én het behartigen van de belangen, zijn wij een ondernemende vereniging waar al onze leden zich in kunnen herkennen.

Verenigen zit in ons DNA. De vereniging is er voor zijn leden en staat dicht bij de leden. Het werk doet de vereniging samen met zijn leden. Hierdoor kan de vereniging verschillende expertises en belangen met elkaar verbinden. De verscheidenheid aan leden maakt onze vereniging zo effectief.

De vereniging heeft een initiërende, faciliterende en een dienstverlenende rol, afhankelijk van de behoeftes van de leden en de ontwikkelingen die gesignaleerd worden. Kennis wordt verder uitgewerkt met onze leden, gedeeld en onze leden worden meegenomen in nieuwe (inter)nationale wet- en regelgeving. De vereniging bereidt haar leden voor op toekomstige ontwikkelingen. Trends worden geduid en ontwikkelingen en informatie vertaald naar kennis. Die kennis wordt gebundeld in heldere dossiers en uitgedragen en uitgewerkt met onze leden.

De vereniging lobbyt en heeft invloed; in de Nederlandse politiek, op ambtelijk niveau en bij opdrachtgevers. Op Europees niveau wordt gelobbyd via Europese koepelorganisaties bij politiek, op ambtelijk niveau en bij relevante stakeholders. De vereniging biedt haar leden het netwerk en toegang hierin. De vereniging spreekt namens het grootste gedeelte van de sector en er is geen andere instantie die een dergelijke positie heeft kunnen opbouwen.

Actuele vacatures

Beleidssecretaris (m/v) 22-30 uur per week